Cursusaanbod

Als jij de drang voelt om te schrijven, dan betekent het dat er mensen zijn die op jouw woorden wachten.

Tien jaar geleden ontdekte ik dit, doordat ik samen met leerlingen van een groene vmbo-school een boek maakte: Klompen & Naaldhakken. Voor dit kleurrijke fotoboek interviewde ik 40 leerlingen over hun talenten en verlangens.

Een enthousiast fotograferende collega legde hen vast terwijl zij voor één moment hun droom leefden. Dit kon zijn als dierenartsassistente, brandweervrouw of professioneel skater. Het was prachtig en ontroerend om te zien hoe deze leerlingen zich via mijn boek gezien en gehoord voelden.  

Tevens kwam mijn droom om schrijver te worden uit en ontdekte ik dat ik via mijn woorden anderen een podium kan geven.

Er volgden nog heel wat interviews en verhalen, maar uiteraard ook tenenkrommende zinnen, trage overdenkingen en onlogische bruggetjes. Ik liep regelmatig flink tegen mijn onzekerheden aan: is het wel goed of origineel genoeg? Zitten mensen op mijn woorden te wachten? Gaat iemand dit wel lezen? 

Wat mij erg heeft geholpen zijn cursussen, boeken en video’s over storytelling, creatief schrijven en de Reis van de Held van Joseph Campbell. 

Naast een schrijver blijk ik ook een juf in me te hebben. Ik sta dan ook te trappelen om mijn kennis en ervaring met jullie te delen.

Schrijven hoeft niet moeilijk te zijn, het is vooral leuk, bevrijdend en verslavend. Door het volgen van mijn cursussen of workshops gaat jouw pen weer rollen, neem je een duik in het diepe en ben je straks je eigen favoriete lezer!

Hou jij ook van schrijven, maar mis je de tools om je teksten verslavend leesbaar te maken? Of wil je nu eindelijk dat boek eens gaan schrijven, maar heb je behoefte aan concrete tips & tools waarmee je de smaak van het schrijven (weer) te pakken krijgt?

Er zit een verhaal in mijn hoofd, maar hoe bouw ik dat logisch op? Hoe maak ik het zo boeiend dat mensen mijn verhaal ook van begin tot eind lezen? Klopt het dat een verhaal waarin alles alleen maar goed gaat, eigenlijk hartstikke saai is?

Als eigenaar van een stoere camperbus ben ik vrij om te gaan en staan waar ik wil. Vrij om door heel Nederland bij jou op locatie een workshop of cursus te verzorgen. 

Ik ben niet zo’n ster in schrijven en voor mij was dit een reden om mee te doen met de workshop Storytelling. Mijn ervaring was heel positief. Joan weet je mee te nemen naar de basis en naar de eenvoud. We kregen veel tips hoe je de aandacht van de lezer kan behouden. Op een natuurlijke en gezellige manier en met humor weet Joan je te motiveren. Een vak apart, dat Joan heel goed weet over te brengen en om de schrijver in jezelf wakker te maken. Met veel plezier heb ik mogen ervaren wat schrijven met mij doet!

Jozalinda

Hapjes Schrijversgeluk

Ik heb bij Joan de workshop Reis van de Held gevolgd en vond dat erg leuk. Joan legt de stappen goed uit en geeft veel voorbeelden. Ze zorgt voor een warme, ongedwongen en veilige sfeer, waardoor het gemakkelijk is om open en eerlijk te schrijven. Ik heb inzicht gekregen in de verschillende stappen waaruit een verhaal is opgebouwd en kan dit nu ook herkennen bij het lezen van een boek of zien van een film.

Dagmar

Reis van de Held

Als deelnemer aan de workshop Storytelling heb ik ervaren: een duidelijke structuur van de workshop / overzichtelijke informatie, die gelijk toepasbaar is in de daarbij behorende opdrachten / veel aandacht voor het bespreken van de opdracht met elke cursist en met duidelijke verbetertips. / Joan is prettig om naar te luisteren, omdat ze rustig en stapsgewijs te werk gaat.

Madeleine

Hapjes Schrijversgeluk