Reis van de Held

Heb jij een verhaal te vertellen? Sta je voor een belangrijke keuze? Of wil je simpelweg meer inzicht in het verhaal van jouw leven?

Laat de Reis van de Held jou hierin de weg wijzen.

In de basis is de Reis van de Held een universeel model waarmee jij als schrijver jouw verhaal kunt opbouwen en vormgeven. De Reis bestaat uit 12 stappen die elkaar aansluitend opvolgen en waarbij de held of heldin een belangrijke ontwikkeling doormaakt. Door tijdens het schrijven deze stappen toe te passen, wordt jouw verhaal aantrekkelijk, boeiend en verslavend leesbaar.

Daarnaast is de Reis van de Held een prachtige hulp bij het onderzoeken en bepalen van jouw plek op jouw eigen reis en in jouw eigen verhaal.

Waar sta je nu en waar wil je heen? Welke stappen doorloop je momenteel? Hoe kan elke stap jou meer inzicht geven?

Door deze cursus maak je niet alleen kennis met de 12 stappen van de Reis van de Held. Ook ga je op ontdekking door jouw eigen leven en leer je dat naast verlangen, enthousiasme en euforie, ook twijfel, crisis en stilstaan onmisbare onderdelen zijn van jouw Reis.

Kennis van de Reis van de Held geeft helderheid en inzicht. Daarmee schrijf je voortaan met nog meer plezier en ervaar je meer rust op de weg naar jouw doel en verlangen.

Deze cursus is voor jou als je:

 • Nieuwsgierig bent naar hoe je een goed verhaal opbouwt
 • Wilt leren hoe ook jij een verslavend aantrekkelijk verhaal kunt schrijven
 • Voortaan elke stap wilt herkennen in een film of boek dat je kijkt of leest
 • Nieuwsgierig bent naar wat de Reis van de Held in jouw leven kan betekenen
 • Eindelijk aan de slag wilt met het vertellen van jouw verhaal
 • Interesse hebt om al schrijvend naar jouw levenspad te kijken
 • Wilt ontdekken bij welke stap jij bent van jouw eigen Reis van de Held
 • Wanneer?

  Zaterdag 13 januari en 3 februari | 10.00 - 17.00 uur

 • Waar?

  Grote Mansweg 2 in Sinderen (Achterhoek)

 • Wat kost het?

  € 375,= incl. btw en koffie/thee en vegetarische lunch

Ik heb net de cursus "Reis van de held" afgesloten bij Joan. Van A tot Z een feest van creativiteit, inspiratie en bewustwording. Ze brengt je bij de grenzen van wat je schrijvend dacht te kunnen, en daagt je uit voor de "Extra Mile" voorbij je comfortzone. En dan blijkt het ook daar moeiteloos te gaan!

Joan doet me denken aan het gedicht “De Juf” van Ed Leeflang. "Er is geen kind bij haar verlegen, het kan toevallig altijd wat het mag" En dat geldt hier ook voor volwassenen!

Mineke Minderhoud

Reis van de Held

Ik heb bij Joan de workshop Reis van de Held gevolgd en vond dat erg leuk. Joan legt de stappen goed uit en geeft veel voorbeelden. Ze zorgt voor een warme, ongedwongen en veilige sfeer, waardoor het gemakkelijk is om open en eerlijk te schrijven. Ik heb inzicht gekregen in de verschillende stappen waaruit een verhaal is opgebouwd en kan dit nu ook herkennen bij het lezen van een boek of zien van een film.

Dagmar

Reis van de Held